Over de auteurs

Véronique Willems - van den Hurk

Verbindend, enthousiast en kritisch. Dit zijn woorden die mij zowel als mens en als professional typeren. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt. Voor mij zijn organisaties mensen. Via de mens wil ik bijdragen aan de groei van de organisatie, want zij maken het verschil. Ik woon samen met mijn man Bob en dochters Myrthe en Nienke in het mooie Zaltbommel.

Na de (docenten)opleiding Pedagogiek heb ik aansluitend mijn master Opleidingskunde aan de Universiteit van Leiden gehaald. Ik startte parallel daaraan mijn loopbaan als docent en trainer. Na trainer werd ik hrm-adviseur bij Interpolis/Achmea en later ging ik aan de slag als trainer/adviseur bij GITP. Daar was ik onder andere verantwoordelijk voor een aantal (persoonlijk) leiderschaps- en Management Development Trajecten. Door de geboorte van onze twee meiden heb ik gekozen om als docent studenten te inspireren voor het vak van trainen/coachen/opleidingsadvies aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De afgelopen jaren heb ik steeds beter geleerd om mijn eigen weg te bewandelen en keuzes te maken die passen bij wie ik ben als mens en waarvoor ik sta als professional. Het oprichten van Professional Focus is hiervan een mooi voorbeeld.

Professionals willen volgens mij altijd worden uitgedaagd als het gaat over hun vakmanschap. Als ze eenmaal in beweging zijn, is alleen bijsturen nodig. ‘Kracht van binnenuit’ is mijn motto. Volgens mij weten professionals zelf als geen ander wat ze nodig hebben. Zo creëer ik samen met klanten een leeromgeving die verbindt en stimuleert tot excelleren.

Vanuit Professional Focus werk ik in een netwerk met diverse professionals. Als associé ben ik verbonden aan Impact. Naast veel teamcoaching en training begeleid ik individuele professionals, teams en organisaties bij het maken van de veranderbeweging op weg naar meer zelfsturing. Dit boek is hierbij een souvenir van de reis tot zover. Ik kijk uit naar het vervolg.

Chris Peek

Lang geleden begon ik mijn werkzame leven als onderwijzer op een dorpsschool onder de rook van ‘s-Hertogenbosch. Na een paar jaar begon het al te kriebelen en begon ik, naast mijn volle baan aan een studie Pedagogiek, zonder dat ik een duidelijk doel had waar die reis me zou brengen. Uiteindelijk leidde het tot een doctoraalstudie Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als directielid op een grote basisschool in Tilburg bracht ik daarna het geleerde over professionele ontwikkeling, autonomie én samenwerking in de praktijk. Later werkte ik als adviseur bij een onderwijsbegeleidingdienst samen met teams en directies aan leren en ontwikkeling. Mijn eigen ontwikkeling kwam in een stroomversnelling in de 12,5 jaar die ik vervolgens bij GITP werkte. Ik verzorgde enerzijds voor allerlei klanten leiderschapstrainingen en management developmenttrajecten en was anderzijds teamleider van professionals en later manager van GITP Trainingen. Ga maar eens leidinggeven aan professionals die zelf gespecialiseerd zijn in dat thema, er trainingen over geven, boeken over schrijven, etc. Zeer boeiend en zeer leerzaam!

In 2013 begon ik mijn eigen trainings- en adviesbureau. Ik verzorg nu trainingen op de eerder genoemde thema’s, maar daarnaast ook op het gebied van resultaatgerichte beïnvloeding en adviseursvaardigheden. Ik coach professionals, (management) teams, directies en besturen op resultaatgerichte samenwerking. Daarbij gaat het steeds over de combinatie van authenticiteit én effectiviteit, zodat je zelf eigenaarschap toont en oproept bij de ander. Dat werk boeit me elke dag weer.

 In mijn vrije tijd ben ik actief als basketbalscheidsrechter en verzorg ik scheidsrechterscursussen. Ik woon in Vught, ben getrouwd met Marion en samen hebben we twee jongvolwassen kinderen, Tom en Manon, die steeds meer het stuur grijpen en hun plek in het leven pakken.

reacties van lezers