Boeken

Professionals aan het stuur

Wil je meer eigenaarschap bij professionals of zijn jullie in de organisatie aan het bouwen aan zelforganiserende of zelfs zelfsturende teams? Chris Peek en Véronique Willems hebben een fundament voor meer zelfsturing mbv 10 pijlers beschreven in het boek 'Professionals aan het stuur'. Zij zien te veel organisaties vastlopen en terugvallen in ‘oud gedrag’.

Professionals aan het woord

Voor het boek Professionals aan het stuur boek hebben we verschillende mensen geïnterviewd. Door het boek heen lees je allerlei fragmenten uit die interviews. In dit boek Professionals aan het woord, staan alle interviews integraal uitgewerkt. Lees over hun ervaringen met sturing geven, loslaten, verbinden etc. Waarom willen ze meer eigenaarschap en zelfsturing in hun organisatie? Hoe pakken ze dat aan? Wat werkte goed? Welke hobbels moesten genomen worden? Wat zijn de lessons learned? Etc. En welke adviezen hebben ze voor jou?

Het boek is alleen beschikbaar als E-book.

Zelfsturing vraagt Leidinggeven

Zelfsturende professionals en zelforganiserende teams zijn van toegevoegde waarde, maar ontstaan niet vanzelf. Dat vraagt meestal niet om minder maar juist om méér leiderschap. Maar wel anders dan het traditionele, hiërarchische leiderschap. Maar hoe doe je dat dan? Daarover gaat het boek ‘Zelfsturing vraagt Leidinggeven’.

reacties van lezers